пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Літературна вітальня до 100 річчя норвезького прозаїка Анне-Катріне Вестлі “Бабуся всієї Норвегії”

Сьогодні ми розповіли нашим читайлика про “Бабусю всієї Норвегії”, норвезького прозаїка Анне-Катріне Вестлі. Почитали найвідоміші твори такі як: "Маленький подарок Антона", "Восьмеро дітей, тато, мама і вантажівка". Читайлики були задоволені кумедними історіями з цих творів та з захопленням слухали що буде далі.


Анне-Катарина Вестлі, «норвезька Астрід Ліндґрен» і «бабуся всієї Норвегії», народилася у маленькому норвезькому містечку 15 лютого 1920 року.

Найбільш знана серією книжок про вісьмох дітей та їхню велику родину: досі найпопулярніша перша книга «Восьмеро дітей, тато, мама і вантажівка», проілюстрована чоловіком письменниці Юханом Вестлі, вийшла друком 1957 року.

Восьмеро дітей, тато, мама і вантажівка – найвідоміша книга норвезької письменниці Анне-Катаріни Вестлі. Твір, де за основу взято розповідь про незвичайну родину, де крім дорослих мами, татка і бабусі, ще мешкають цілих вісім невгамовних діточок. Читачеві не доведеться нудьгувати за сторінками цієї повісті, бо в тій сім’ї не проходить і дня без веселих пригод.

Немає коментарів:

Дописати коментар