середу, 18 грудня 2019 р.

Акція “Зустрічаємо разом Святого Миколая!”



Разом зі читайликами поспілкувались про те, що Миколая шанували в Україні, його називали батьком усіх сиріт, бідних, знедолених. А ще що він є добрим другом і захисником усіх дітей. 


З року в рік маленькі українці чекають подарунки від Святого Миколая, який традиційно залишає їх під подушками. Всі вірять в його чудеса і в те, що подарунки він приносить тільки слухняним. Найголовніше те, що на відміну від більшості святих, святий Миколай – це дійсно реальна історична особистість.
Свято святого Миколи в Україні є особливо бажаним дитячим святом. За традицією, в ніч з 18 на 19 грудня святий Микола приносить дітям подарунки і кладе їх під подушку. Серед дітей встановилася традиція писати святому Миколі листа, у якому дитина вказує, що хорошого та поганого вона вчинила протягом року.


У ніч з 18-го на 19 грудня з неба на кришталевих санях іде на землю Святий Миколай. Він заходить до кожної хати й кладе під подушки свої пречудові гостинці. Розбишакам Святий Миколай дарує жмуток прутиків, бо з неба він бачить кожного з нас і добре знає, хто чемний, а хто - не дуже.

Немає коментарів:

Дописати коментар