пʼятницю, 2 лютого 2018 р.

Корисні поради читайликам

Читання може принести вам величезну користь. Читаючи, ви зможете:
1. Використовувати свою фантазію. Читаючи книгу, ви фантазуєте, доповнюючи картину, описану автором. Таким чином ви розвиваєте свою уяву.
2. Навчитися дивитися з різних точок зору. Читаючи різні книги на одну і ту ж тему, або книги, ідея яких різниться з вашою думкою, ви розвиваєте в собі здатність бачити речі з різних точок зору.
3. Розширити кругозір. Читаючи книги різної тематики, ви стаєте більш різносторонньою людиною.
4. Стати цікавим співрозмовником. Читання всілякої літератури робить вас ерудованим співрозмовником, здатним підтримати бесіду на будь-яку тему.
5. Поліпшити вашу мову. Хороші автори позитивно впливають на грамотність вашої мови, а регулярне читання допоможе вам поліпшити вашу здатність виражати свої думки.


6. Дізнатися про час, в якому ніколи не жили. Дізнайтеся про минуле за допомогою історичних книг.
7. Розширити ваш словарний запас. Ви стикатиметеся з новими для вас словами, значення яких ви зможете зрозуміти із змісту книги або із словника. Таким чином ваш словарний запас буде розширюватися.
8. Отримати задоволення. Добре написаний роман може бути неймовірний приємним.
9. Тренувати розум. Думайте про читання як про вправу для вашого розуму. Так само як ви повинні підтримувати у формі ваше тіло, так само ви повинні підтримувати у формі ваш розум.
10. Попрощатися з нудьгою. Як тільки ви візьмете читання в звичку, у вас завжди буде чим зайнятися, якщо ви занудьгуєте.

Немає коментарів:

Дописати коментар