пʼятницю, 31 березня 2017 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання



Книга є потужним джерелом знань. Вона формує наш інтелект і світогляд. Свої найперші і улюблені книжки людина читає в дитинстві. З ним він пізнає світ і стає повноправним громадянином. Коли стає сумно, ми згадуємо книжкових героїв з дитячої літератури.


Кожного року впродовж весняних шкільних канікул у нашій бібліотеці проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Читайлики його люблять і чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття.


Бібліотекою були організовані барвисті виставки "Улюблені дитячі письменники", "Хочу знати все", виставка-знайомство "Літературний калейдоскоп", літературна бесіда "Впусти у серце книгу". Також було організовано квест "Подорож по книжковому океану", де ми з читайликами вирушили в морський круїз по книжковому океану , де кінцева зупинка була Острів Скарбів, на якому пірати 
в стародавні часи заховали скарб. 






 У ці дні в бібліотеці не було байдужих і нудьгуючих, панувала атмосфера радості і веселощів.











Також до нашої бібліотеки завітала наша землячка Наталія Дев’ятко, авторка цілої низки фантастичних і пригодницьких творів. Письменниця розповіла про першу частину трилогії «Скарбів Примарних островів» — «Карта і компас». Книга сповнена символіки й загадковості, змушує читача заглиблюватися в основу загальнолюдських істин та внутрішній світ персонажів. Особливого значення у книзі письменниця надає образу моря.




«У книзі Море є уособленням вільного світу, воно живе. Море буває тихим, а буває бурхливим. Воно непередбачуване, інколи жорстоке, але завжди сильне. Кожному Море являє своє обличчя, проявляється по-різному. Навіть у нашому світі, де магії значно менше, ніж у світі Яроша Сокола, ми можемо спостерігати, наскільки неймовірне у своїх перетвореннях море.»
 
Тиждень дитячого читання був надзвичайно цікавим для наших дітлахів. Це свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів.
  
«Книга – це друг! Скоріш читай і все знай!»

Немає коментарів:

Дописати коментар