четвер, 6 лютого 2020 р.

Літературна вітальня до 130-річчя Б. Л. Пастернака “Свеча горела…”

Сьогодні ми разом з читайликами ознайомились з творами Пастернака, а також коротко розповіли про його біографію письменника.

Борис Леонідович Пастернак, поет, письменник, перекладач, публіцист – один з найяскравіших представників російської літератури двадцятого століття. Його тонкі, глибокі і філософські вірші і проза переведені на сотні мов, за його творами поставлені вистави на кращих театральних підмостках світу, його спадщина вивчається в найбільших університетах Європи та США. 






"Доктор Живаго" - це не просто роман, а поєднання прози і лірики, що формує історію життя Юрія Андрійовича Живаго. Недарма ж таки цю книгу відносять до числа кращих романів в історії світової літератури. Початок роману відкриває перед нами образ маленького Юрія, який переживає страшну трагедію в своєму житті. Після цього починаються поневіряння. Герой відкриває в собі талант поета. Його вірші часто будуть зустрічатися на сторінках роману. Думаю, всі знають відому пісню "Свічка горіла на столі" - це вірші Бориса Пастернака, що були якраз в романі "Доктор Живаго". Історія кохання на сторінках роману незвичайна. У ній немає наївності і дитячої прихильності. Герої, Юрій і Лара, стають один для одного свіжим ковтком повітря серед одноманітного і сірого життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар