четвер, 12 жовтня 2017 р.

До дня українського козацтва свято "Під покровом Пресвятої Богородиці"

Бог убрав землю у жовтогарячі та тепло-червоні кольори, а прохолодним блакитним небом відлітає у вирій журавлиний ключ. У лісі так пахне грибочками,а на подвірї милують око хризантеми та айстри, жоржини та сальвії і кетяги червоної калини на шкільному подвірї. Усю цю красу створив з великої любові Господь Бог,а оберігає її та нас усіх своїм Покровом Пресвята Богородиця.


Сьогодні ми ознайомили читайликів з особливістю свята Покрови Пресвятої Богородиці, з цінностями народного життя, традиціями рідного краю.

 Унікальність нашої історії і нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї. 


Цікаво, що святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з її іконою.



Немає коментарів:

Дописати коментар